Stéphane Helbert, mult mai bine cunoscut în lumea artiștilor urban fine art din lumea largă drept #Antistatik, ne-a fost alături, în perioada 24-25 Aprilie, când am lansat oficial brand-ul Molotow și website-ul oficial www.molotow-romania.ro. Workshop-urile pe care le-am organizat în București, la Universitatea de Arte, și în Satu Mare, la librăria Compas, l-au avut drept ambasador Molotow, atât pentru partea tehnică dar și pentru latura artistică. În fața unui auditoriu format din studenți și entuziaști ai curentului Urban Fine Art, domnul decan al UNArte, Cosmin Paulescu, a transmis încurajări și aprecieri tuturor celor care se regăsesc în acest stil artistic.
Întrucât am ales să organizăm demonstrația în chiar curtea interioară a prestigioasei instituții, #Antistatik a ales ca, simultan cu realizarea creației sale, să poată participa activ și artiști din public, studenți ai UNArte.
Tema, recurentă în creațiile din ultima vreme produse de Stéphane – astronautul, prins în încleștarea de a depăși continuumul spațiu-timp – a fost realizată folosind spray-urile acrilice din gama One4All, definite de o calitate impecabilă ale pigmentului și bazei, dar și de inovația devenită caracteristică materialelor și instrumentelor produse de Molotow. În tandem cu artistul francez, mai mulți studenți au încercat, pentru prima oară, instrumentele dedicate artei, produse de Molotow, urmând sfaturile și corecțiile tehnice venite de la #Antistatik. Rezultatul a fost surprinzător, nu doar pentru public, ci și pentru cei care au folosit materialele puse la dispoziție de Molotow România – pe de o parte, publicul a apreciat mesajele artistice, tehnica și rapiditatea cu care au reușit să se identifice studenții UNArte cu noile instrumente, pe de altă parte, chiar cei care și-au încercat mâna, obișnuită cu pensule, spatule sau cuțite pentru vopsea au rămas surprinși de versatilitatea și noile valențe pe care le-au descoperit folosind ˝Art tools, upgraded˝, calitatea excepțională a vopselurilor One4All, rapiditatea cu care acrilul se impregnează și se stabilizează pe pânză, planșă sau alte materiale precum lemnul, metalul și sticla. Un eveniment de succes, încheiat la București cu un cocktail oferit de Molotow Romania tuturor participanților.
Un scenariu aproape identic s-a desfășurat la Satu Mare unde, după primirea caldă, curioasă și exuberantă a elevilor și profesorilor de specialitate de la liceului de artă Aurel Popp, #Antistatik a făcut o dublă demonstrație de urban fine art, atât pe clasicul șevalet cât și pe scările de acces ale librăriei Compas, unde a produs o lucrare murală deosebită.