christarijn desenând

#christarijn

A crescut la o fermă, în Olanda, și a început să deseneze pe masa din bucătărie. Întâmplător sau nu, de atunci, Christa Rijneveld crează noi realități. La opt ani, a fost respinsă la școala de artă și, pentru o lungă perioadă de timp, s-a simțit învinsă, renunțând să mai deseneze. După ani, în care nu s-a atins de instrumente dedicate artei, Christa a părăsit Europa în favoarea Canadei, de care s-a îndrăgostit iremediabil.

La scurtă vreme după mutarea în Canada, a început să deseneze din nou și a realizat că nu cariera de model sau finalizarea studiilor în literatură reprezintă chemarea ei. Schițele, desenele, lucrările, mai apoi, au devenit tot mai complexe, elaborate și precise – artista mărturisind că, pentru ea, perfecțiunea în transpunerea propriei viziuni reprezintă, acum, totul.

Inspirația ei o reprezintă munții și metafora lor: cât de greu este să îi urci și cât de mult ești răsplătit de călătoria până în vârf. „Am ales să reprezint prin simplitate grandoarea munților, cu linii și puncte, ce îmi oferă posibilitatea să dezvălui mișcarea a ceva ce pare perfect inert.”

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art