Lasă câinele să adulmece!

Lasă-l să adulmece!

Nasul prietenului tău canin este un instrument aproape perfect, dezvoltat să adulmece. Simțul mirosului unui câine este de aproape 10 ori mai puternic decât cel al unui om. În timp ce oamenii se bazează pe văz, mirosul este simțul predominant al unui câine. Câinii au un sistem olfactiv sofisticat, unul care le permite să proceseze astfel informații subtile.

Cercetătorii au descoperit că mirosurile sunt introduse pe rând în camere separate într-un spațiu olfactiv special pe care îl au canidele și care contribuie la procesul de reglare fină a identificării parfumurilor individuale din mediu. Când intenționați să faceți o plimbare, faceți-vă timp pentru a vă opri de-a lungul drumului, astfel încât câinele dvs. să poată să adulmece împrejurimile. Ar trebui să permitem câinilor noștri să fie „nebuni” și să-i lăsăm să investigheze lumea din jurul lor. Adulmecarea este modul în care analizează și percep ei informațiile și poate fi, de asemenea, o manifestare de nervozitate sau stres, așa că supraveghează-ți întotdeauna animalul în timpul plimbărilor.

Odată cu venirea primăverii, parcurile verzi și ierboase sunt raiul pe pământ pentru tovarășii noștri canini. Locurile cu pajiști mari, peluze sau chiar grădinile pot oferi un loc interesant și sigur pentru câini, așa încât să-și folosească abilitățile olfactive. Când vizitați o grădină, este indicat să fiți conștienți de potențiale insecte, plante sau flori care ar putea reprezenta un risc pentru animalul dvs. de companie. Găsiți locuri sigure și interesante pentru a vă duce câinii la plimbări care le pot oferi spațiu pentru a mirosi lumea, mult spațiu pentru a alerga și protecție împotriva potențialelor pericole. Adulmecarea mediului face parte din felul în care câinii iau contact cu lumea și ar trebui să oferim animalelor noastre de companie spațiul necesar pentru a trăi autentic, îmbrățișând natura și dezvoltându-și instinctele și chemările ancestrale.

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art