MadC at Kolly Gallery, Reflections show in Zürich 2014

MADC artă pe stradă și în galerii

MadC este unul dintre cei mai talentați street-artiști din Germania și unul dintre ambasadorii exponențiali ai Molotow. Petrece mai mult de jumătate de an în afara Germaniei, creând artă alături de oameni talentați – grafferi, pictori, peisagiști și artiști video.

Confesiuni sau detalii despre viața Claudiei Walde, numele din acte al celei cunoscute drept MadC.

Cum te-ai semnat, prima oară, pe un perete?

Din 1998, când am făcut-o prima oară, și până acum, doar MadC.

Ești parte din vreun crew?

Sunt membră a Bandits Crew (Germania, Franța, USA & Australia) din 2001 și, din 2007, și Wallnuts Crew.

Unde poți spune că ești acasă?

Călătoresc foarte mult, mai ales în ultimii ani și acasă este, practic, acolo unde dorm și mănânc. Totuși, Germania, unde m-am născut, crescut și format ca artist, este, cu siguranță baza mea.

Cum te vezi ca street-artist?

Cred că sunt foarte ordonată, îmi plac designurile clare, cu tușe net definite, aleg cu foarte multă atenție culorile pe care urmează să le folosesc pentru că nu vreau să improvizez prea mult. Îmi place ca lucrările mele să nu pară încărcate inutil, chiar dacă detaliile sunt favoritele mele.

Ce artist te-a influențat mai mult până acum?

Eu am fost fascinată de revistele tematice urban și street art și acolo am auzit pentru prima oară de Dare, Swet, Seen, Toast și Amok. Ei, fiind niște legende, îmi influențează încă stilul.

Din lucrările tale, indiferent că sunt murale sau realizate pe canvas, transpare o calitate deosebită a execuției…

Da, este foarte adevărat, am studiat design și animație și, de fapt, așa îmi câștig pâinea. De când eram copil, am desenat mereu, cu mult înainte de a începe să folosesc spray-urile. Trebuie să mărturisesc, în ultimii 10 ani, am participat la foarte multe cursuri, ca să pot înțelege și învăța mai multe tehnici artistice. Asta mi-a elevat simțul proporțiilor și echilibrul culorilor.

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art