Nicio șansă pentru plictiseală

Nicio șansă pentru plictiseală

Vara oferă nenumărate posibilități de distracție și activități interesante pentru copii! Dar, pentru ca puiul tău să aibă o experiență de neuitat în această vară, ai nevoie de idei bune, mai ales în cazul în care copilul este prea tânăr pentru a merge singur într-o tabără. Cu toate acestea, nu e necesar să-i încarci programul cu tot felul de variante de agrement, pentru că până și lipsa de ocupație, monotonia sunt experiențe foarte importante pentru copii. Plictiseala îi face creativi și le aduce copiilor idei nebănuite, atunci când părinții nu le organizează mereu un program variat de distracție. Depinde, întotdeauna, de combinația potrivită!

O căsuță în copac

Construirea unei căsuțe într-un copac depășește entuziasmul, euforia unui copil. Tații pasionați de idei creative și inovatoare pot elabora un plan al unei case, cu arhitectură clasică sau rebelă, pur ecologică, cu un impact minim asupra mediului, pe care să îl pună în practică, alături de copii. Puștii s-ar juca în armonie cu mediul înconjurător, complet independent de conexiunile urbane (telefon, internet, jocuri video), în aer curat și locuri frumoase pentru plimbări și picnicuri. Primul pas este căutarea unui copac stabil. De multe ori, mărul are ramuri corespunzătoare pentru o casă în copac, pentru copiii între cinci și zece ani. În mod ideal, platforma plutește la aproximativ un metru deasupra solului. Apoi, tată și fiu (sau, fiică) construiesc casa, din scânduri. Pentru a nu fi vulnerabile la mucegai și dăunători, scândurile se tratează cu tratamente speciale împotriva insectelor, ciupercilor și a mucegaiului. Scândurile podelei trebuie instalate la o distanță de cinci milimetri, pentru ca apa de ploaie care intră în casă să se scurgă din nou spre exterior. Apoi, casa este urcată pe grinzi rezistente, în așa fel încât niciun cui nu trebuie bătut în copac. Cu o astfel de căsuță, micul aventurier se poate juca toată vara, îndeplinind astfel visul fiecărei ființe – acela de a crea un refugiu.

Copii în căsuța din copac

Amenajarea unei grădini

Grădina este un loc de joacă fascinant, un adevărat paradis unde cei mici zburdă, se joacă, descoperă și învață. Copiii pot asculta aici muzică, pot da frâu liber imaginației, se pot stropi cu apă sau săpa în pământ. Dar, nu te rezuma la un leagăn și o groapă de nisip, pentru că ideile sunt nelimitate. Poți amenaja un perete de alpinism, un cort din răchită, pentru umbră și refugiu, un iaz sau chiar o căsuță pentru păsări, pentru ca micuțul tău să poată supraveghea cum mama rândunică, vrabie sau sticlete hrănește gurițele înfometate ale puișorilor. Pentru a-l familiariza cu natura, plantează flori ce atrag fluturii colorați, și adu, în iaz, broscuțe, libelule (acestea curăță grădina de țânțari și sunt atrase de plante de apă, cum ar fi chimenul sau feniculul) și poate chiar o salamandră.

O grădină prietenoasă pentru copil ține cont, în primul rând, de siguranță. Asigură-te așadar că cel mic nu se poate înțepa în cuie ruginite, că îngrășământul pentru flori este stocat separat, în dulapuri cu încuietoare, iar uneltele ascuțite de grădină, cum ar fi hârlețul, cazmaua, lopata, foarfecele și ferăstrăul pentru tăiat crengi nu-i sunt accesibile.

De asemenea, atenție la anumite plante care, deși decorative, sunt extrem de toxice. Așadar, nu cultiva iederă, leandrii, iriși. Chiar și unele fructe, colorate și cu aspect delicios, nu sunt bine tolerate. Este vorba, de exemplu, despre merișoarele verzi, fructele nefiind singurele toxice, copacul fiind în întregime nociv, atât pentru oameni, cât și pentru animale.

La pescuit

Pescuitul este un hobby pentru adulți. Însă și cei mici pot pescui, dacă au peste 12 ani și un permis valabil. Copilul învață cum să folosească undița, sub îndrumarea tatălui sau a bunicului. Desigur, peștele nu va mușca întotdeauna, însă farmecul naturii și compania familiei contează cel mai mult. Pentru copii și tineri, pescuitul este un mod interesant și aventuros de a-și petrece o zi de vacanță. Puiul tău poate dobândi o mulțime de cunoștințe, de exemplu, obiceiurile peștilor, tipurile de momeală, habitat. În acest fel, copilul își dezvoltă abilitățile motorii și învață una dintre cele mai eficiente lecții de viață – eșecul și succesul. Strategia de pescuit este, de asemenea, importantă, deoarece copilul trebuie să învețe să-și adapteze acțiunile la modul de viață al peștelui, pentru a-l păcăli. O excursie la pescuit este fără îndoială o alternativă la jocurile video, internet, calculator. Acest lucru este productiv, pentru că experiențele de succes sunt direct observabile și toate eforturile își vor găsi o recompensă: puteți pregăti, acasă, sau în jurul focului de tabără, captura proaspătă. E indicat ca părinții să-i insufle copilului și respectul pentru mediu – un pește mic va fi aruncat înapoi în lac, pentru a mai crește. Și, un alt aspect relevant, cel mai bun moment pentru pescuit este dimineața devreme sau seara. La prânz, nu este potrivit, și pentru că peștele nu mușcă, dar mai ales pentru că cei mici sunt prea expuși la razele ultraviolete…

În pădure

Pădurea înseamnă o experiență de educație ecologică. Pădurea este joc, un spațiu senzorial și învățare, este un loc de cooperare, un loc pentru aventură și basm, sursă de creativitate și imaginație, o oază de liniște. Este o frunză de arțar, o bucată de scoarță, un trunchi de copac căzut, un pod suspendat, un versant abrupt, un teren de aventură al veverițelor, căprioarelor, vulpilor, dar și al zânelor, spiridușilor și piticilor. Un tărâm de poveste, unde tata e căpitanul, iar copilul e Peter Pan. Pădurea oferă un spațiu suficient de mare pentru a trăi fantezia și creativitatea copiilor. Aceștia își găsesc jocuri și jucării, care nu sunt ambalate în cutii. Aventura îi așteaptă cu noi sarcini, experimente, observații și idei. Toate simțurile sunt stimulate – auz, văz, pipăit, miros, gust. Echilibrul emoțional și mental sunt experimentate, copiii trecând de la acțiune, la calmul meditativ. Ascultă foșnetul unei frunze în vânt, păsările cântând sau se așează pe o pătură, uitându-se la gândacul mic. În pădure, copiii se confruntă cu provocări fizice, din moment ce au nevoie să treacă întinderile de pământ inegale, pantele abrupte sau crengile căzute. Este necesar să se concentreze, pentru a depăși aceste probleme. Își descoperă abilități de care pot fi mândri.

În fiecare sezon, pădurea oferă experiențe intense. Copiii învață multe despre plante și habitatul animalelor. Aceste lucruri îi educă, în timp ce-i face să respecte și să protejeze natura.!

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art