Tinerețe veșnică - Telomer

Tinerețe veșnică

Remediul pentru îmbătrânire a fost mult timp Sfântul Graal al medicinii. Tehnologiile emergente, precum instrumentul de editare genică CRISPR, au deschis porțile către ceea ce ar putea fi posibil pentru viitorul științei medicale. Cu toate acestea, cheia încetinirii îmbătrânirii poate sta într-o tehnică simplă și veche.

Pentru prima dată, oamenii de știință israelieni au arătat inversarea îmbătrânirii în două ceasuri biologice cheie la om, oferind pacienților terapie cu oxigen într-o cameră sub presiune, rezultatele fiind descrise pe larg în revista Aging. Pe măsură ce îmbătrânim și celulele noastre continuă să se divizeze, secvențele de ADN de la capătul cromozomilor, numite telomeri, devin treptat mai scurte. Odată ce telomerii devin prea scurți, celula nu se mai poate replica și, în cele din urmă, moare.

Scurtarea telomerilor poate preveni multiplicarea necontrolată a celulelor canceroase dar, din păcate, acest lucru vine cu costul îmbătrânirii genetice. Aceste celule geriatrice care nu se mai pot diviza sunt cunoscute și sub denumirea de celule senescente, care se acumulează pe parcursul vieții dvs. și se crede că sunt una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii.

Într-un studiu clinic, 35 de adulți sănătoși cu vârsta de 64 de ani și peste au primit zilnic 60 de sesiuni de oxigenoterapie pe parcursul a trei luni. Oamenii de știință au colectat probele de sânge ale subiecților înainte de tratament, după prima și a doua lună a procesului și la două săptămâni după terminarea procesului. Niciunul dintre pacienți nu a avut modificări ale stilului de viață, dietei sau medicamentelor pe tot parcursul studiului și, totuși, activitatea sanguină a arătat creșteri semnificative ale lungimii telomerilor celulelor lor și o scădere a numărului de celule senescente.

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art