stag_23-1

#23_stag_23

Nu prea îmi place să mă recomand drept artist, chiar dacă trăiesc din asta. Sună prea pretențios. Eu desenez. Am început de mic, haotic, pe hârtie, bănci, pereți, cartoane, pânze, orice îmi cădea sub mână. Ordine a început să se facă atunci când am schimbat suportul și am trecut la piele. Tatuatul mi-a oferit o formă de disciplină și o foame de a deveni mai bun, am înțeles că desenul poate schimba vieți!

Acum mă găsesc iar în fața foii și a pânzei și încerc să adun ce am învățat și înțeles anii ăștia într-o formă care, sper eu, că poate fi interesantă și plăcută. Văd desenul ca un mod de comunicare complex și poate din cauza asta am ales să mă exprim într-un mod mai abstract. Scoțând subiectul — sau mai degrabă distrugându-i orice trăsătură fizică ce l-ar putea identifica ca ceva concret, sper să folosesc un limbaj universal, ce poate transcende generation gaps, locația geografică, sex, orientare sexuală, etc.

O imagine care să te facă să gândești, nu doar să iți excite simțurile. Tot din acest motiv evit culorile și folosesc doar negru. Spre deosebire de picturi (care sunt destul de libere și gesturale), în desen îmi place să fiu foarte precis, chirurgical. Sunt un maniac. Folosesc linere negre pentru contrastul care îl oferă. Cele de la Molotow sunt excelente, nu se decolorează în timp, vârful ține mult și pigmentul e un negru plăcut, fără tonuri albăstrui sau verzui. Permanența lor, faptul că nu pot șterge ori corecta îmi oferă o plăcere border-line cu masochismul tocmai pentru că mă obligă să fiu sigur, precis, disciplinat — eh in real life, sunt destul de punkist.

Deci. Eh sunt Stag23. Eu desenez. Dacă v-am făcut curioși, vă aștept pe profilul meu de Instagram și, dacă vă încântă, sunt open for commissions, collaborations și anything else care implică love, mutual respect și cash pi presh 🙂

Instagram: @23_stag_23

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art