A.I. despre relații

A.I. despre relații

Conform unui studiu care a urmărit 11196 de cupluri din SUA, Canada, Israel, Noua Zeelandă, Elveția și Olanda, calitatea unei relații este determinată de dinamica vieții zilnice pe care o construim cu partenerul.

Întrucât calitatea relațiilor ne afectează sănătatea și bunăstarea psihică, o misiune centrală a sociologiei este aceea de a explica de ce unele relații prosperă iar altele nu. Analiza cuplurilor studiate, efectuată de un sistem AI avansat, relevă faptul 45% ceea ce considerăm o relație satisfăcătoare, este determinat de caracteristicile relației, personalitatea proprie reprezintă aproximativ 21%, iar personalitatea partenerului reprezintă doar 5% din întreg.

Aceasta sugerează că persoana pe care o alegem nu este la fel de importantă ca relația pe care o construim cu aceasta. Caracteristicile relației includ markere precum felul în care percepem satisfacția partenerului, afecțiunea, dinamica puterii sau satisfacția sexuală, în timp ce caracteristicile individuale includ atribute precum venitul, satisfacția în viață, vârsta sau empatia, printre altele.

Conform concluziilor trase cu ajutorul AI, se pare că o relație care funcționează bine este determinată de relaționarea dintre cei doi, de dinamica pe care o construim cu cineva, bazată pe valori comune și experiențe de viață împreună.

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art