Cățelul vorbitor, există!

Cățelul vorbitor, există!

La 11 luni, Bunny stăpânește deja comenzi mult mai complexe decât cele obișnuite precum „șezi” sau „culcat”. Corcitură de câine de stână și poodle, Bunny aproape a învățat să vorbească pentru că știe deja peste 40 de cuvinte, putând să-și exprime nevoile și dorințele.

Alexis Devine, proprietarul câinelui, îl învață să vorbească folosind dispozitive de comunicare augmentate, instrumente folosite pentru a ajuta oamenii cu deficiențe de vorbire verbale, să comunice. Bunny folosește o serie de butoane programate, pentru a comunica cu familia sa – fiecare buton redă un cuvânt sau o frază preînregistrată, atunci când este apăsat, iar câinele poate atinge mai multe butoane la rând pentru a exprima ce vrea sau o idee. Pentru a-l învăța cuvinte diferite, Devine trebuie să modeleze modul în care sunt utilizate în conversație. De exemplu, când Bunny învăța cuvântul „afară”, Devine și-a înregistrat vocea pe butonul „afară” și va repeta cuvântul înainte de a-l lăsa să iasă, apoi va apăsa din nou butonul, odată ce a reintrat. După aproximativ trei săptămâni, Bunny apăsa butonul „afară” de unul singur!

„Dacă aș ști exact cum să le modelez, ar fi mai ușor pentru ea să le ridice, dar este un fel de a crea piese de puzzle și fără a avea un fundal în ceva cu adevărat legat de asta, sunt doar un fel de a reda în timp ce merg”, spune Alexis Devine. Chiar dacă nu are toate răspunsurile privind cea mai corectă abordare, stăpâna lui Bunny este hotărâtă să ajungă la câteva concluzii reale – început să colaboreze cu oameni de știință și experți pentru a începe colectarea și analizarea datelor la o scară mai mare și speră să identifice, în cele din urmă, anumite tipare și să afle mai multe despre limbajul lui Bunny.

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art