Brâncuși Day 2021 - Winner

Brâncuși Day, For a Month! 2021 Winner

FLOAREA ALEXANDRA NARCISAartist vizual
Absolventă a Studiilor de licență și Master la Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design, Universitatea ”George Enescu” (2008-2013) Iași

Povestea mea începe, probabil, cu descoperirea culorilor și mâzgăliturile de pe pereții casei, care apoi au fost direcționate de familia mea spre o latură mai eficientă, ei recunoscându-mi valențele artistice și susținându-mi încă din copilărie această modalitate de exprimare – modalitate prin care am putut percepe cam tot din jurul meu și care a devenit, ulterior, parte indispensabilă vieții mele.

Apoi au urmat studiile în domeniu, de la liceu până la Master, care mi-au înrădăcinat adânc plăcerea de a mă exprima în domeniul artistic, aceasta fiind perioada cu cele mai multe căutări și experimente . Despre influențe este greu să vorbim deoarece pentru cineva care activează în zona vizuală totul poate deveni subconștient o influență — de la imaginile întâlnite zilnic, situații, natura, până la lucrări ale altor artiști — dar, la final, totul e trecut prin filtrul personal, deconstruit și reconstruit automat cu amprenta proprie. Personal sunt nestatornică, curioasă și mereu în expansiune, așadar și “stilul” meu e în continuă schimbare. Îmi place să abordez tehnici diferite și medii care să mă provoace, căutând mereu moduri noi de exprimare și noi forme. Atunci când abordez figurativul îi atașez, deseori, note simbolice camuflând conținutul unui mesaj codat în compoziții colorate atrăgătoare și intrigante, în același timp. Așa că, aleg să compun împreună elemente ce au simboluri universal valabile și astfel să am un limbaj care sa ajungă la cât mai mulți privitori.

Deși mi-am început discursul plastic în zona picturii de șevalet figurative, curiozitatea de a experimenta lucrul cu materia și cu mediile noi mi-au direcționat atenția o spre o latură mai abstracta și mai neconvențională ce transcende bidimensionalul.

Activez în mai multe zone ale artei de la pictură de șevalet, modelare digitală, structuri cu materiale neconvenționale și artă stradală . Din interacțiunea cu materialele industriale — ca spume poliuretanice, pigmenți și diferiți solvenți chimici — a luat naștere plăcerea explorării formelor în sine, studierea materiei, provocarea ei prin suprapuneri și fuziuni și, împreună, au conturat o prima direcție vizuala cu caracter introspectiv pe care încă o dezvolt în prezent și care, cumva, merge în paralel cu pasiunea mea pentru culoarea și compozițiile din arta stradală. Adevărul e ca arta stradală completează discursul meu introspectiv și e locul unde mă pot echilibra prin exprimare liberă și comunicare directă cu oamenii.

Din activitatea mea recentă putem să amintim diferite proiecte personale ca „Textured Identity”, Galeria de artă Labirint, în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor, Iași) sau expoziție personală „Soul Texture” (Galeria de artă DANA, Iași), numeroase proiecte de grup în cadrul evenimentelor FIE, sau a comunității Hubrica și a festivalurilor de artă urbană ca The Gathering: Genesis.

Pe viitor mi-ar place să explorez piața NFT-urilor și să mă dezvolt mai mult în zona digitală.

Instagram: #alexandra.alejandra3

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art