Țesătura Universului

Țesătura Universului

Recent, oamenii de știință au pus în evidență, pentru prima dată, filamentele incandescente de hidrogen gazos cunoscute sub numele de „rețea cosmică”. NASA descrie „rețeaua cosmică” drept coloana vertebrală, la scară universală, a Cosmosului care constă în principal din substanța misterioasă cunoscută sub numele de materie întunecată. Aceasta nu poate fi văzută, dar reprezintă cea mai mare parte a materialului Universului.

Raportul menționează că după opt luni de observație și un an de analize a datelor, s-a ajuns la concluzia că aceste filamente incandescente existau doar la unu – două miliarde de ani după Big Bang.

De asemenea, până acum astronomii au surprins doar evidențe indirecte ale rețelei cosmice, prin quasari, a căror radiație puternică dezvăluie nori de gaze de-a lungul orizontului vizibil. Cu toate acestea, aceste regiuni nu au reprezentat întreaga rețea de filamente din care s-au născut cele mai multe galaxii. „Aceste descoperiri sunt fundamentale”, a comentat Emanuele Daddi, cercetător la Comisia pentru Energie Atomică. „Nu am văzut niciodată o descărcare de gaze pe această scară, care este esențială pentru înțelegerea modului în care se formează galaxiile”.

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art