Cum să iei corect decizii dificile?

Cum să iei corect decizii dificile?

Trebuie să luați rapid o decizie dificilă? Acordați-vă 15 minute, înainte de a lua o hotărâre, și urmați cei patru pași.

Durează doar câteva minute pentru a deveni calm și concentrat.

Ca antreprenor, este în natura ta să fii decisiv, să ai claritate. Știi că abilitatea de a alege rapid un curs de acțiune, atunci când se prezintă o amenințare sau o oportunitate, poate face diferența între supraviețuire și eșec.

Însă, în aceste zile, multe companii simt încordarea unei blocări prelungite, iar unele iau decizia grea de a închide unele sau toate operațiunile lor.

În momente ca acestea, nevoia de a lua decizii sensibile, la timp, cât mai rapid, vă poate împinge să faceți ceva de care vă poate părea rău, ulterior. De asemenea, situația poate crea niveluri de stres nocive atât pentru afacere cât și personal.

Așadar, dacă vă confruntați cu necesitatea de a lua rapid o decizie dificilă, faceți-vă favoarea, dvs. și companiei dvs., și acordați-vă câteva minute pentru a urma niște pași simpli. Aceste câteva acțiuni mici, susținute de psihologi și cercetători în neuroștiințe, vă vor readuce la o stare de calm și vă vor ajuta să vă asigurați că alegerea pe care o faceți este cea potrivită.

1. 15 minute

Aproape toate deciziile de afaceri – chiar și cele foarte presante – pot suporta o amânare de 15 minute. Dacă vă aflați într-o întâlnire, într-o o conversație telefonică sau video și sunteți presați pentru a oferi un răspuns, cereți o pauză de 15 minute.

2. 60 secunde de exerciții fizice

După cum explică, Jenny Evans, expert în stres, și cele mai simple mișcări/exerciții fizice sunt suficiente pentru a contracara efectele hormonilor care se acumulează în sistemul dvs., declanșați de stres. Este un fapt demonstrat, câteva mișcări de streching, timp de 60 de secunde, sunt suficiente pentru a ne scoate din starea de tensiune și a readuce, mai aproape de normal, nivelul hormonal. Totodată, mișcările pe care le facem ne vor oferi un important boost de energie.

3. Inspirați adânc

Acum că am refăcut echilibrul și am obținut energie, este necesar să continuăm procesul de reducere a stresului, prin respirația lentă și controlată. Încercați să numărați pe măsură ce mergeți și să expirați puțin mai lung decât inspirați. Această tehnică simplă este surprinzător de eficientă pentru a ne calma mental, deoarece activează nervul vag, pentru a emite neurotransmițători care vor încetini ritmul cardiac.

4. Procesați informațiile

Mai aveți cel puțin 10 minute din pauza de 15 minute, pe care ați decis să o luați. Acum este momentul să prelucrați rapid opțiunile și apoi să faceți o alegere atentă. Dacă aveți un consilier de încredere, un coleg, un prieten care vă ajută de obicei să vorbiți de chestiunile de afaceri, încercați să vă aveți o conversație rapidă. O altă opțiune este să faceți o listă de argumente pro și contra. Sau, luați-vă câteva minute pentru a cerceta mai atent faptele. Nu veți putea afla tot ce trebuie să știți, dar puține date suplimentare ar putea face mai simplu să vedeți mișcarea corectă.

Oricare ar fi alegerea finală, după cele 15 minute, te vei găsi într-un cadru mai bun, vei fi mai capabil să iei o decizie care este cea potrivită pentru tine și compania ta și, în plus, vei avea un avantaj psihologic asupra interlocutorilor tăi – tu ai dat dovadă de echilibru și claritate, tu ți-ai urmărit chiar și într-o situație dificilă, scopul, tu ai clarificat informațiile, pentru a lua cea mai bună decizie – prin urmare nivelul respectului pe care îl impui, a crescut semnificativ. Nu de puține ori, time-out-ul, în negocieri, este o tactică folosită pentru a întrerupe o sesiune care nu ne-a fost favorabilă. Ulterior, la masa negocierilor revenim cu o viziune clarificată, iar partea adversă a fost obligată să-și petreacă 15 minute fără să aibă habar despre ce punem la cale sau urmărim.

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art