Implanturi cu amintiri false

Implanturi cu amintiri false

Dacă ați crezut că implantarea amintirilor false este posibilă numai în filme precum Blade Runner 2049, mai gândiți-vă. Amintirile false pot fi implantate prin diferite tehnici dar, în timp, efectele pot fi extrem de perverse și imprevizibile. Într-un studiu recent, oamenii de știință explică felul în care au reușit să inverseze memoria falsă implantată în mintea subiectului. Studiul a început prin implantarea cu succes a amintirilor false pentru două evenimente autobiografice plauzibile, împreună cu două evenimente adevărate. Pe parcursul a trei interviuri ulterioare, subiecții au dezvoltat amintiri false despre evenimentele sugerate.

Echipa de oameni de știință a folosit apoi două tehnici pentru a reduce aprobarea memoriei false și sensibilizarea surselor, în care persoanele intervievate au fost avertizate cu privire la posibilele surse externe ale amintirilor. Cealaltă metodă utilizată a fost numită sensibilizarea falsă a memoriei, în care subiectul a fost alertat cu privire la posibilitatea ca amintirile false să fie create în mod neintenționat, în interviurile oferite de un nou operator. Această metodă a inversat acumularea de memorie falsă în primele trei interviuri, în care oamenii de știință au observat o revenire a ratelor de memorie falsă în ambele condiții de sugestie la nivelurile de bază ale primului interviu.

Studiul menționează, de asemenea, că o implicație practică promițătoare a acestei metode este că amintirile false pot fi reduse substanțial prin tehnici ușor de implementat, fără a provoca daune colaterale adevăratelor amintiri ale subiectului.

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art