Cum atragi prosperitatea?

Cum atragi prosperitatea?

Vrei să te îmbogățești? Știința spune că persoanele cel mai susceptibile în a deveni bogați posedă patru trăsături fundamentale ale personalității: oamenii bogați tind să fie stabili emoțional, sunt capabili să ia decizii independent, sunt mai concentrați asupra lor înșiși decât alții și, nu în ultimul rând, au un dram de încăpățânare și stoicism, în plus.

„Bogăția nu constă în a avea bunuri nesfârșite”, spunea filosoful stoic Epictet, „ci în a avea puține dorințe”. Sună înțelept, dar asta nu împiedică oamenii să-și dorească să fie bogați. Chiar dacă definim diferit bogăția și succesul, majoritatea dintre noi includ cel puțin un anumit grad de bogăție în ecuațiile care descifrează succesul. Deci, cum te poți îmbogăți? Știința spune că răspunsul nu constă doar în ceea ce faci, ci și în cine ești. Potrivit unui studiu din 2018, publicat în British Journal of Psychology, oamenii bogați sunt cu siguranță diferiți, mai ales în ceea ce privește trăsăturile de personalitate.

Oamenii bogați tind să fie extrovertiți. Nici o surpriză, pentru că nimeni nu realizează nimic notabil, de unul singur — capacitatea de a comunica, de a construi relații, de a motiva și inspira și de a se conecta cu adevărat este cu siguranță importantă.

Oamenii bogați tind să fie mai conștiincioși. De asemenea, nu este o surpriză — luarea deciziilor corecte și concentrarea asupra obiectivelor pe termen lung produc efecte mereu pozitive asupra balanței financiare. Cei bogați tind să fie mai stabili emoțional, sunt mai puțin nevrotici și iau în general, decizii „la rece”.

De asemenea, cei care au acumulat avere, sunt mai egocentrici decât restul, narcisiști care au de la ei înșiși așteptări mari dar înțeleg că realizările sunt, aproape întotdeauna, rezultatul eforturilor colective. Aceasta face ca o combinație câștigătoare: să crezi că poți realiza lucruri mari te ajută să începi; să știi că ai nevoie de alți oameni pentru ca acest lucru să se întâmple te ajută să termini.

Adăugați la cele de mai sus, rezultatele revelate de cercetători: atât cercetarea personalității empirice, cât și cea conceptuală sugerează că indivizii cu rezultate extraordinare pot constitui un grup care, în medie, diferă pe mai multe paliere ale trăsăturilor de personalitate.

Deci, da: personalitatea contează, ca să devii bogat. În general, disponibilitatea de a lucra cu alți oameni, de a face lucrurile corecte, repetitiv, de a pune succesul și eșecul pe termen scurt în locurile corespunzătoare și de a face, în mod natural, eforturi în plus, persistent, sunt elemente care pot determina, în mare măsură, gradul în care vom atinge prosperitatea.

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art