Denisa Popa

#litereledenisei

Denisa Popa, tânăr artist caligraf din Oradea, ce ne propune o reîntoarcere în lumea tocului și a peniței, a literelor studiate și scrise cu migală. Specializată în scrierea latină de tip cursiv, executată cu penița flexibilă, stilul său se remarcă prin atenția la detaliu, delicatețea formelor, calitatea liniei și precizia execuției.

Cunoscută pe rețelele sociale ca @LitereleDenisei, a descoperit caligrafia ca fiind ceva mai mult decât un scris îngrijit și lizibil, în 2017. Spirit de autodidact, a început să se documenteze și să experimenteze pe cont propriu cu ajutorul cărților de specialitate și a tuturor resurselor care i-au fost la îndemână, inițiindu-se întâi în caligrafia modernă cu brush pen-ul, apoi în caligrafia cu penița în stilul Roundhand. Din pasiune pentru arta caligrafică și implicit scrierea istorică, și-a dorit să aprofundeze domeniul, dezvoltându-și abilitățile și formându-și ochiul sub îndrumarea unor maeștri caligrafi precum Connie Chen.

Acum, Denisa experimentează cu diferite medii, stiluri și aplicații ale caligrafiei propunându-și să promoveze arta caligrafică în România.

Instagram: #LITERELEDENISEI

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art