Hora: Cristian Scutaru

Strad’Art 2020

Pentru al doilea an consecutiv, Molotow România a fost alături de Festivalul de Artă Urbană „Strad’Art – Târgu Jiu”, desfășurat între 20-26 iulie.

Calitatea artistică deosebită a lucrărilor realizate de muraliști foarte de talentați, și mesajul social puternic – tema acestui an a fost Solidaritatea –, au constituit creuzetul unui eveniment remarcabil, nu doar pentru comunitatea Urban Art din România ci și pentru locuitorii orașului de pe Jiu.

Epicentrul festivalului a fost, în acest an, Cartierul Lotrului, fost cartier muncitoresc, unde, pe calcanele unor blocuri de pe strada Hidrocentralei, artiștii români Cristian Scutaru, Alin Mihail, Bogdan Cazacincu, HarceaPacea, Ionuț Popescu și JohnDot.S au realizat cinci picturi murale, de aproximativ 150 m2 fiecare. Din dorința de a reîmprospăta vizual spațiul urban cât mai divers și atractiv, cu artă de cea mai bună calitate, în acest an artiștii ATOMA, Kaput (membru Kaps Crew) și Răzvan Răucescu au decorate trei autobuze de transport public în comun.

«Hora are semnificație puternică pentru noi, romanii. Încă din copilărie cunoaștem dansul „Hora Unirii” un simbol al biruinței și al legământului celor care, înfrățiți, se simt ai acestui neam și ai acestui pământ!» Cristian Scutaru

Toate lucrările menționate mai sus au fost realizate folosindu-se spray-uri Molotow Premium Belton.

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art