Fotografia Aurei, Christina Lonsdale

Fotografia Aurei

În aceste vremuri tulburi, creativitatea și empatia sunt mai necesare ca oricând pentru a acoperi diviziunile inter-umane și a găsi soluții pentru o societate mai bună. Artnet News’s Art and Empathy Project este o investigație în curs de desfășurare a modului în care lumea artei poate contribui la îmbunătățirea inteligenței emoționale, inspirând idei și generând opere artistice.

În anii 1970, pe măsură ce mișcările contra-culturale care susțineau meditației și autoexplorării, astrologiei și tarotului au asaltat lumea, înțelegerea și definirea aurei personale a devenit un obiectiv larg răspândit. Artista Christina Lonsdale, creatoarea Radiant Human și autoarea cărții cu același nume, a fost parte în această cultură încă de la naștere — mama ei era artistă, iar tatăl ei era profund dedicat practicii meditației. Când Christina Lonsdale a luat cunoștință de „fotografierea de aurei”, care este realizată cu ajutorul unei camere foarte speciale, ce poate capta energia esențială a unui individ și energia sa electromagnetică, iluminând astfel adevăratul lor sine, a fost mariajul perfect dintre artă și știință. Folosind o cameră Polaroid modificată manual, lungimile de undă ale spiritului unui subiect sunt traduse în culori vibrante, venite parcă din alte lumi. Cu ajutorul acestor noi instrumente, Lonsdale a descoperit că a reușit să-și conecteze experiențele formative din copilărie cu cele din tărâmul înfloritor al Social Media: „Ca ființe umane, transportăm electricitate în interiorul nostru, ce radiază sub forma a ceea ce este cunoscut sub numele de câmp electromagnetic.”

Uneori, aurele sunt aproape imperceptibile, dar tocmai acele schimbări discrete și subtile alcătuiesc întreaga aură a unei persoane: „Percepțiile pot pivota cu un clic de declanșator, luminându-ne pe noi înșine și proiectând în realitatea pe care percepem, ceea ce a fost acolo tot timpul”.

Puteți explora o multitudine de exemple de aure captate de artistă, intrând în site-ul www.radianthuman.com

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art