URBAN STEPS – Vernisaj MNAC Molotow

URBAN STEPS – Vernisaj MNAC Molotow

Muzeul Național de Artă Contemporană în parteneriat cu Molotow prezintă URBAN STEPS Powered by MOLOTOW

Artiști: ERPS, Sage, Irlo, Obie Platon, Kero, Ocu, Lost Optics, Recis, Pandele Pandele, Lucian Hrisav, Reg, Lux, Mser, HomeBoy, Neon, Duno, Lumin, Constantin Rusu/Skema, Mircea Popescu, Lucian Sandu Milea
Curator: Mihai Zgondoiu

Proiectul URBAN STEPS, realizat în parteneriat de MOLOTOW și Muzeul Național de Artă Contemporană, vernisat la 15.11.2018, odată cu lansarea expozițiilor din noul sezon deschis la Muzeul Național de Artă Contemporană, adună laolaltă cele mai răsunătoare 20 de voci ale street art-ului românesc, de la începuturi și până în prezent, într-o lucrare murală desfășurată pe 500 de metri pătrați, pe care o puteți descoperi, pas cu pas, pe scările interioare ale MNAC – str. Izvor nr. 2-4, Palatul Parlamentului, Aripa E4, sector 5, București.

URBAN STEPS marchează 20 de ani de artă urbană în România. Fenomenul Graffiti, în România, a luat amploare la mijlocul anilor ‘90, în paralel cu muzica rap autohtonă, fiind catalogat ca o mișcare de tip Guerrilla Art. Între timp, scena graffiti-ului românesc a crescut și s-a omogenizat prin diversele concursuri, festivaluri urbane, lucrări murale stradale (legale sau nu), cât și prin expoziții și proiecte de profil.

URBAN STEPS este primul proiect complex de Urban & Street Art, curatoriat și găzduit de o instituție muzeală de artă
din România.

Lasă un comentariu

© 2020 Urban Fine Art